Mar 172010
 

"Alergătorii", "Metro Love", "Fără plastic ar fi fantastic" şi "Bădăranul de cinematograf" sunt lucrările câştigătoare la a şasea ediţie a BestAds, singurul festival de publicitate din Romania desfăşurat exclusiv online.

BestAds, ajuns la a şasea ediţie, şi-a anunţat câştigătorii.Timp de 26 de zile de nominalizări şi votare, 11.188 de voturi au conturat şi validat Topul reclamelor româneşti ale anului trecut.

Topul integral este disponibil pe www.BestAds.ro, alături de Topul celor mai premiate agenţii după primele 6 ediţii de festival.

Pe shortlist-ul BestAds ediţia a şasea au intrat 45 de nominalizări, realizate de 20 de agenţii de publicitate autohtone pentru 28 de branduri diferite. Nominalizările au fost făcute pentru cele cinci categorii: Spot TVColoană sonoră a unui spot TVSpot radioPrint şi Campanie.

Rezultatele au fost destul de polarizate, la trei dintre cele cinci categorii lucrarea câstigătoare având mai mult decât dublul următoarei clasate.

La Spot TV a câştigat detaşat “Alergătorii”, reclama creată de McCann Erickson pentru Dorna, care a adunat 22% din voturile secţiunii. ”Suntem mândri că Avatarul studiourilor McCann Erickson şi-a luat statueta şi promitem că şi următorul spot Dorna va rupe”, a declarat Andrei Fodolica, copywriter al agenţiei.

La categoria Coloană sonoră a unui spot TV cea mai votată reclamă a fost “Metro Love”, realizată de Publicis pentru Orange, care a strâns 27% din voturi. Brandul a marcat o premieră la BestAds, cu 3 nominalizări la această secţiune.

Silviu Nedelschi, Group Creative Publicis România, a explicat: “Muzica în spoturile Orange este unul dintre actorii principali. Îl putem numi un credo de creaţie. […] Dacă povestea ar fi fost neinteresantă, muzica nu ar fi scorat mai deloc. Îmi place, deci, să cred că am câştigat şi la capitolul «idee».”

În cadrul secţiunii Print publicul a premiat lucrarea “Fără plastic ar fi fantastic”, realizată de Next Advertising pentru Salvaţi Delta. “BestAds e singura competiţie unde publicitatea românească e jurizată de români. Cum să nu mă bucure locurile 1 şi 2 la print şi locul 2 la TV în topul preferinţelor românilor? La urma urmei, pentru ce facem publicitate, dacă nu să-i placă publicului?” a spus Liviu David, creative Director Next.

La categoria Spot radio, creaţia aflată pe primul loc – “Bădăranul de cinematograf”, spotul Propaganda pentru Radio Guerrilla; s-a distanţat cel mai clar de următoarele clasate, cu 41% din voturi.

În cadrul secţiunii Campanie, Antimitocanie a câştigat cu 31% din voturi. Eastfel: “Poate că unii au votat ideea campaniei, poate că unii au votat ceva uşor de recunoscut în viaţa lor, poate că unii au votat doar din «spirit civic”, explică echipa Propaganda dubla victorie, de la Radio şi Campanie.

Mai mult decât atât, ca în fiecare an, IQads a stabilit Topul celor mai premiate agenţii la BestAds. Au intrat în calcul agenţiile care au avut lucrări clasate pe primele 5 locuri în fiecare categorie, din fiecare an.

Agenţiile au primit puncte pentru fiecare lucrare din top 5, astfel: de la 5 puncte, pentru lucrările clasate pe locul întâi până la 1 punct, pentru lucrările clasate pe poziţia a cincea.

Primele două poziţii din Topul celor mai premiate agenţii la BestAds au rămas neschimbate faţă de anul trecut, fiind ocupate de McCann-Erickson (139 puncte), respectiv Leo Burnett (cu 65 de puncte). Urmează Propaganda, care urcă pe locul 3 (cu 36 de puncte), NextCap pe locul 4 (cu 30 de puncte) şi NextAdvertising, care intră în top 5 (cu 27 de puncte).

BestAds este singurul festival de publicitate din Romania desfăşurat exclusiv online, fiind organizat de IQads. Consumatorii de publicitate, fie ei pasionaţi ai industriei de marketing şi comunicare, profesionişti ai domeniului sau simpli spectatori, au posibilitatea de a alege reclamele favorite ale anului precedent.

Festivalul de publicitate BestAds este organizat de IQads – cel mai important produs media dedicat industriei de comunicare din România, cu o audienţă medie de peste 150.000 de vizitatori unici lunar.

Alături de SMARK – comunitatea profesioniştilor în marketing; IQads este inclus în portofoliul Blue Idea şi parte din F5 Realitatea-Caţavencu. Spaţiile publicitare sunt administrate de regia de vânzări online F5 X-Media.

sursa:realitatea.net

BestAds 6: Peste 11.000 de voturi au stabilit topul reclamelor româneşti din 2009
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.