Mar 212010
 

Medicul Mircea Beuran a declarat la emisiunea Garantat 100% de la Realitatea TV că în urma cu un an şi jumătate, autorităţile au reglementat o lege care funcţionează în tot sistemul sanitar, potrivit căreia la şapte cadre medicale plecate dintr-un spital, nu poate fi angajat mai mult de un medic.

Chiar dacă legea pare să nu ţină cont de realitatea din spitale, ministrul de Sănătate spune că “aceasta este legea şi trebuie să o respectăm. Atât se poate astăzi”, a precizat Mircea Beuran.

Legea se aplică în contextul în care “în prezent nu se mai pot face angajari, oamenii care au activitate suplimentară nu se mai plătesc, în schimb au dreptul la zile libere. Astfel se ajunge la situaţia în care pe lângă concendiu, dacă aceştia îşi mai iau şi zilele libere, înseamnă că au liber în jur de trei luni pe an. În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii îmi spune că ar trebui să coordonez activitatea fără probleme. Cu cine să o fac?”, a completat medicul.

Cât priveşte sistemul de sănătate privat, Beuran se declară de acord cu această formă, ba mai mult, “în perioada 2000-2004 s-a căutat să se promoveze acest sistemul public-privat.  Şi era un program pe care Guvernul de atunci voia să ăl promoveze în următorii patru ani. Se voia ca 25% din spitale să funcţioneze în sistemul public-privat”, a explicat acesta.

Acesta recunoaşte că în prezent există o mulţime de servicii private. “Acolo unde lucrurile ies, este un lucru foarte bun, însă atunci când ele nu ies, pacienţii sunt trimişi la serviciile publice pentru că există o reanimare mai bună, o dotare mai bună sau o experinţă mai mare a medicilor”, a mai precizat Mircea Beuran.

Acesta a explicat că firesc ar fi, ca atunci când un pacient este transferat de la o clinică privată la una publică, privaţii să plătească şi costurile la care spitalele de stat se angajează. “Am insistat ca fiecare zonă privată să aibă un contract cu spitalul public pentru lucrurile care nu au ieşit bine. Însă nu vine nimeni să plătească tratamentul pacientului transferat”, a conchis medicul.

sursa:realitatea.net

Beuran: În Sănătate funcţionează o lege care nu ne dă voie să angajăm mai mult de un medic, la şapte daţi afară
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.