Oct 222010
 

Secretarul general al BNS, Ion Pisc, anunţă că pe 27 octombrie, 80.000 de sindicalişti din toate cele cinci confederaţii sindicale vor mărşălui prin Capitală pentru a susţine moţiunea de cenzură a Opoziţiei. Primăria Capitalei ar fi refuzat aprobarea traseului marşului: Piaţa Victoriei – Bulevardul Magheru – Piaţa Unirii – Palatul Parlamentului, însă vineri, s-a răzgândit.

80.000 de sindicalişti vor mărşălui miercuri prin Capitală, în ziua în care în care în Parlament ar urma să fie votată moţiunea de cenzură a Opoziţiei, anunţă reprezentanţii Blocului Naţional Sindical. Şi asta chiar dacă, deocamdată, Primăria Capitalei nu a aprobat traseul manifestării iniţial, dar vineri au revenit asupra deciziei. Chiar şi aşa liderii BNS au spus că chiar şi fără acordul Primăriei, marşul va avea loc.

“Guvernul Emil Boc trebuie să plece şi să lase locul unor oameni competenţi. Avem o singură problemă, problema marşului din Piaţa Victoriei spre Parlament, întrucât traseul cerut de noi nu a fost aprobat de Primărie. Indiferent de ce spune Primăria, marşul va se va petrece pe acolo. Domnul Barbu a respins cererea sindicatelor de a fi prezente în balcoanele Parlamentului, dar sperăm să fim acolo pentru a vedea cum parlamentarii votează la moţiune. Vor fi intrări în Bucureşti, în data de 27, prin şase puncte. Ora începerii aici este ora 10.00, cu plecare pe traseul Magheru, Piaţa Constituţiei la ora 11.00. Sperăm să avem parte de un miting paşnic şi aş face un apel la bucureşteni să-şi lase acasă automobilele personale”, a declarat vineri secretarul Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc.

Timpul Guvernului Boc a expirat. Din noiembrie sperăm să dicutăm cu un nou guvern, care să înţeleagă problemele românilor şi care să gândească un program real de scoatere a României din criză. O parte din soluţiile PSD şi PNL reprezintă o rezolvare a unor probleme ridicate de sindicate, dar atât vreme cât există bune intenţii şi intervenţia politică directă în zonele cu probeleme pe care noi le-am rdicat, atunci vom avea un punct bun de discuţie”, a spusvicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea.

sursa realitatea.net

BNS anunţă 80.000 de oameni în stradă în ziua moţiunii. Primăria Bucureşti a aprobat marşul
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.