Mar 172010
 

Măsura guvernului de a disponibiliza circa 100.000 de salariaţi din sectorul public ar putea genera costuri mai mari pentru stat decât menţinerea în activitate a personalului, arată o analiză de impact realizată în cadrul observatorului pieţei muncii, realizat la comanda Blocului Naţional Sindical.

“În analiza pe care o vom publica în aprilie, facem o fundamentare a efectelor pe care darea afară a 100.000 de oameni din sectotul bugetar le vor avea. Aceşti oameni nu vor mai genera venituri, aşadar vor fi trecuţi pe partea decheltuieli“, a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin.

El a explicat că analiza, realizată de un grup de cercetători din ţară şi de la universităţi europene, are scopul de a identifica efectele pe care disponibilizările efective le vor avea asupra economiei româneşti.

Potrivit liderului sindical, guvernul nu a realizat o analiză de impact a ceea ce se va întâmpla cu personalul disponibilizat şi nici nu a gândit măsuri de reinserţie pe piaţa muncii.

Recent, Dumitru Costin anunţa lansarea unui observator al pieţei muncii din România, proiect pentru care au fost accesate şi fonduri europene şi care se va ocupa de analize şi studii de impact ale unor măsuri luate de executiv, în scopul realizării unor reforme legislative bine fundamentate.
sursa:realitatea.net

BNS: Disponibilizările de bugetari pot costa mai mult statul decât menţinerea posturilor
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.