Oct 152010
 

Şeful Guvernului a declarat la Cluj că statul va acorda stimulente bugetarilor doar în funcţie de performanţă.

“Eu am spus un singur lucru la care nu voi renunţa: performanţă, performanţă, performanţă. Stimulentele înseamnă plata pentru că ai făcut ceva care depăşeşte planul la care te-ai angajat. Am luat decizia de a merge pe performanţă şi să corectam greelile care s-au făcut în ultimii 20 de ani. Legea este corectă pentru toţi bugetarii şi la asta lucrăm în momentul de faţă. Nu va pot da alte detalii decât cele din lege”, a explicat premierul Emil Boc, la Cluj.

“Şi un profesor şi un medic care operează pe creier sau pe inimă ar fi la fel de îndreptăţit să ceară stimulente în România. Mecanismul pervers de la Finanţe se va corecta acum prin lege, iar stimulentele se vor da doar pe bază de performanţă”, a avertizat şeful Executivului.

Sindicaliştii spun că, dacă nu vor fi acordate stimulentele promise de ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, angajaţii vor relua protestele.

Stimulentele de la Finanţe erau un mecanism “pervers” pe care Legea salarizării îl va elimina după ce va fi votată de Parlament. Este părerea premierului, care a mai declarat că bugetarii vor fi retribuiţi echitabil, urmând ca, începând de anul viitor, să recupereze o parte din sumele pierdute în acest an.

“Şi un profesor şi un medic ar fi la fel de îndreptaţiţi să ceară stimulente în România. Mecanismul pervers de la Finanţe se va corecta prin lege, stimulentele se vor da până la aceasta dată pe bază de performanţă”, a declarat Emil Boc.

Joi, angajaţii de la Finanţe au protestat în peste 30 de judeţe. A fost din nou haos în instituţii-cheie, pentru a doua zi la rând. Sute de funcţionari s-au mutat pur şi simplu în sediul Ministerului de Finanţe, în semn de protest faţă de salariile de mizerie. După mai bine de 24 de ore, angajaţii au obţinut o victorie parţială: o promisiune că îşi vor primi stimulentele neplătite de două luni. Sindicaliştii spun că stimulentele vor fi acordate, însă cer să răgaz ca acestea să fie verificate, iar apoi ministrul să semneze pentru acordarea lor.

sursa realitatea.net

Boc, de acord cu stimulente doar pe criterii de performanţă
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.