May 302010
 

Premierul a spus că normele legislative actuale nu permit acordarea de sporuri care exced prevederile Legii salarizării unitare.

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor să atace în contencios administrativ hotărârile de consiliu local emise de către unele primării prin care angajaţilor le sunt acordate sporuri salariale de 25%, evitându-se astfel reducerea veniturilor salariale prin măsurile de austeritate introduse de Guvern.

El a arătat că normele legislative actuale nu permit acordarea de sporuri care exced prevederile Legii salarizării unitare şi a apreciat că astfel de “şmecherii” sunt incorecte în raport cu ceilalţi bugetare şi cu posibilităţile financiare ale statului.

Premierul a mai cerut prefecţilor, într-o videoconferinţă susţinută duminică, să sisteze cheltuielile cu bunuri şi servicii care nu sunt necesare în perioadă de criză şi să reprioriteze investiţiile, arătând că totalul acestor cheltuieli a crescut la nivel local, în primele şatru luni ale acestui an, cu 13% faţă de perioada similară din 2009.

sursa realitatea.net

Boc le cere prefecţilor să atace în justiţie sporurile primarilor
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.