Mar 252010
 

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că majorarea salariilor profesorilor cu 33%, nu poate fi făcută, deoarece economia românească nu poate susţine această creştere, iar dacă ar face acest lucru "din pix", "România ar fi închisă, economic, pe termen mediu şi lung".

“Dacă am avea bani să mărim salariile cu 33%, aşa cum practic se solicită în momentul de faţă, am face-o, pentru că ştiu că a investi în educaţie nu e un lucru pierdut, cu o singură condiţie: să ai la momentul acesta resursele financiare aferente. Economia românească nu a crescut cu 33% în ultima perioadă, astfel încât să avem bani în plus, şi e vorba de 750 de milioane de euro, care ar trebui să fie în bugetul de stat pe 2010, ca să putem plăti majorările cu 50% a salariilor profesorilor, a cadrelor didactice. Evident, sentinţele judecătoreşti se vor respecta conform legii şi vor fi reeşalonate salariile profesorilor, aşa cum au fost mărite în 2008 cu 17%, şi se vor plăti în continuare la toţi. Însă econonomia nu are banii necesari pentru majorările suplimentare cu 33%. Majorare salariilor profesorilor cu 33% ar închide România, economic, pe termen mediu şi lung”, a afirmat premierul. Acesta a completat că dacă ar aproba această majorare cu 33% “din pix”, sumele se vor regăsi în inflaţie.

“Acum eu trebuie să fiu sindicalistul celor 22 de milioane de români şi să mă gândesc la ceea ce este bun pentru noi toţi”, a mai zis Boc.

Primul ministru s-a arătat convins că măsurile Guvernului sunt benefice pentru viitorul ţării şi a subliniat că, dacă acum Guvernul este precaut, se poate spera ca în anii următori să existe creşteri salariale sănătoase, care să se regăsească în bunuri. “Dacă vrem să fim populişti şi demagogi vom pune ţara pe butuci. Încep să apară unele semne bune în economie, care, chiar dacă nu se regăsesc în viaţa de zi cu zi a oamenilor de rând, îi asigur că şi pentru ei în următoarele luni se vor vedea aceste semne încurajatoare care apar. Vedeţi producţia industrială, exporturile, stabilizarea cursului euro-leu, creşterea ratingului de ţară sunt semnne care ne arată că suntem pe un drum pe care, dacă îl respectăm, va avea beneficii pentru toţi românii”, a continuat Boc.

sursa:realitatea.net

Boc: Majorarea salariilor profesorilor ar închide România, economic, pe termen mediu şi lung
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.