Jun 112011
 

 

Premierul Emil Boc a asigurat sâmbătă că nu există niciun “obstacol” din perspectiva Uniunii Europene care să împiedice reorganizarea administrativ-teritorială a României.

 

“Nu există niciun fel de obstacol de la UE pentru ca România să reorganizeze administrativ-teritorial ţara. Există încă din 2003, un memorandum în guvern, semnat de Adrian Năstase, în privinţa procesului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Între propunerile susţinute de Adrian Năstase încă de atunci se află inclusiv propunerea pe care PDL o susţine astăzi. De ce n-a realizat Adrian Năstase? De teama baronilor. De ce nu realizează astăzi Victor Ponta? Tot de teama baronilor, aceasta este cruda realitate”, a spus Boc.

“Din perspectiva UE, noi avem doar angajamentul de a putea păstra până la modificarea propusă  acele modalităţi de raportare către EUROSTAT şi unde Institutul Naţional de Statistică este elementul de cooperare şi colaborare. Deci orice reorganizare administrativ-teritorială a ţării va păstra în continuare cu EUROSTAT aceeaşi modalitate de raportare, până când se modifică regulamentul UE potrivit procedurilor specificate în regulamentele existente la nivelul UE. În concluzie, nu există niciun fel de obstacol pentru a modifica administrativ ţara din perspectiva UE”, a subliniat premierul.

El a ţinut să dezavueze acuzele opoziţiei. “S-a spus că prin proiectul PDL s-ar bloca proiectele existente – nici poveste. Actualele proiecte se duc şi se finalizează în actuala structură, e vorba de exerciţiul financiar următor, când noile proiecte ar trebui să fie construite pe structură regională”, a explicat Boc.

money.ro

Boc: Nu există niciun fel de obstacol de la UE pentru reorganizarea teritorială a României
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.