Nov 182010
 

În 2011, politica de bază este aceea a disponibilizărilor naturale – pensionare, intervenţia prin acordul părţilor pentru încetarea contractului de muncă sau plecare în străinatate, la studii. Astfel, sistemul bugetar va ajunge “la limite rezonabile”, spune premierul Emil Boc, într-un interviu acordat Europa FM.

Potrivit premierului, aceste disponibilizări naturale ne vor conduce, practic, la următoarea soluţie legală: 1 din 7 posturi se va ocupa.

“Prin asta se va diminua în continuare sistemul bugetar în România, astfel încât să se ajungă la limite rezonabile. Standardele cost-beneficiu se vor face în continuare în sistemul bugetar în România”, a spus Emil Boc.

Până în momentul de faţă, explică şeful Executivului, “dacă procesul reuşeşte”, la 31 decembrie 2010 vor fi 1.290.000 de bugetari.

“Vor fi peste 100.000 de bugetari (faţă de 1.397.000 de bugetari existenţi în 31 decembrie 2008) care au fost redirecţionaţi spre sfera privată susţinută cât poate de Guvern în aceste condiţii grele, pentru a absorbi o forţă care vine din sectorul bugetar. Este un efort extraordinar pe care Guvernul a trebuit să-l facă nu din plăcere, ci din necesitate pentru ca noi, ca tară, să putem să rezistăm şi să mergem mai departe”, explică premierul.

În acelaşi timp, şeful Executivului a ţinut să facă apel la înţelegere şi raţionalitate, în ceea ce priveşte posibilităţile de salarizare în România. “Vremurile sunt grele peste tot în lume: este încă greu şi în România. Dacă vindem iluzii, ducem România în prăpastie. Din recesiune nu se iese cu populisme, ci cu politici ferme”, spune Boc.

sursa realitatea.net

Boc: Reducerea de personal continuă în 2011, prin disponibilizări naturale
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.