Oct 232010
 

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat sâmbătă, referitor la oferta lansată de opoziţie către UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură, că Uniunea nu are ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD pe acest subiect şi a subliniat că trebuie evitată în acest moment o criză politică.

“Poziţia mea este că, în legătură cu moţiunea de cenzură, nu avem ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD în acest moment. Noi nu susţinem moţiunea, în momentul actual nu avem nevoie de o criză, avem mai multe legi care trebuie duse până la capăt, cum ar fi legea educaţiei sau a salarizării unice”, a declarat Borbely pentru NewsIn, întrebat dacă UDMR va accepta invitaţia la discuţii lansată de opoziţie.

El a precizat că, luni sau marţi, grupurile parlamentare ale UDMR se vor întâlni pentru a stabili detaliile privind moţiunea, inclusiv dacă Uniunea va participa la vot sau se va retrage din sală.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a anunţat că PSD, PNL şi PC au decis să ofere UDMR păstrarea poziţiilor pe care le deţin în guvernul Boc într-un viitor Executiv de criză şi a precizat că luni vor avea negocieri atât cu UDMR, cât şi cu minorităţile naţionale.

“În discuţiile pe care le-am avut cu PNL şi PC  am căzut de acord să le oferim celor de la UDMR cel puţin ce au acum, adică să nu îşi rişte poziţii de miniştrii, să nu le fie frică. Deci poziţiile pe care UDMR le are astăzi în arcul guvernamental să se păstreze în viitorul guvern de criză”, a declarat Moldovan, citat de Realitatea.net. Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că oferta a fost decisă în urma unei discuţii private.

El i-a avertizat pe colegii de partid din Parlament să fie atenţi cum votează. “Ştiţi cum tratează PSD trădătorii. Trebuie să votăm cu bilele la vedere. Toată lumea vrea să excludă din start o suspiciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD. Moldovan a mai precizat că luni vor avea loc negocieri cu UDMR şi cu minorităţile naţionale ce au ca obiect susţinerea moţiunii de cenzură.

sursa realitatea.net

Borbely: În acest moment, UDMR nu are ce discuta nici cu PSD, nici cu PNL pe tema moţiunii
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.