Mar 112011
 

 

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gradul de valorificare a deşeurilor, a spus, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a anunţat că, pentru remedierea acestei stări, ministerul va aloca, până în 2015, o sumă totală de 1,2 miliarde de euro.

 

Ţara noastră se află pe ultimul loc în Europa în privinţa reciclării deşeurilor. “Vom aloca, până în anul 2015, peste 1,2 miliarde de euro pentru ca sistemul integrat de management al deşeurilor să fie pus la punct”, a anunţat ministrul Mediului, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a 18-a ediţii a târgului de produse şi tehnologii de mediu de la Bucureşti.

Potrivit estimărilor acestuia, prin sistemul integrat de management vor fi create “peste 200.000 de locuri de muncă noi”, piaţa urmând să genereze venituri de peste un miliard de euro.

“România este o ţară dificilă din punct de vedere al mediului, după o perioadă lungă de industrializare, dar vom face toate eforturile pentru a sprijini investiţiile verzi”, a menţionat ministrul, invitând firmele de profil prezente la târg să se pregătească pentru a face faţă concurenţei de pe această viitoare piaţă.

“Este loc pentru toată lumea în acest domeniu”, a mai spus Borbely.

Un prim pas în implementarea acestui plan este instalarea a două incineratoare de mare putere, la Bucureşti şi la Braşov.

“La negocierile cu UE, ţara noastră a mers pe principiul depozitării deşeurilor, iar acest lucru nu mai poate fi modificat acum. Cu toate acestea, trebuie să existe un echilibru între sistemul de incinerare şi de depozitare în ceea ce priveşte deşeurile, iar România va avea în curând două incineratoare, la Bucureşti şi Brasov. Acest lucru va permite valorificarea energetică a deşeurilor”, a declarat ministrul Laszlo Borbely, în cadrul unei conferinţe pe tema Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, organizate în cadrul expoziţiei.

 

sursa realitatea.net

Borbely: România este pe ultimul loc din UE în domeniul reciclării deşeurilor
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.