Dec 232010
 

Vânzarea a 500.000 de brazi de Crăciun din plastic emite 115.000 de tone de dioxid de carbon, cât 6 milioane de kilometri parcurşi cu maşina.

Un brad de Crăciun de plastic, provenind din China, poluează cât o maşină, spune asociaţia italiană Coldiretti, care a prezentat prima confruntare ştiinţifică între brazii naturali şi cei de plastic.

Brazii din plastic chinezeşti sunt obţinuţi cu materiale metalice, dar şi plastice, precum PVC şi PET.  În afară de consumul imens deenergie din procesul de producţie, bradul de plastic poluează şi prin transport şi eliminare – are nevoie de cel puţin 200 de ani pentru a se degrada.

Potrivit calculelor Coldiretti, pentru producţia unui brad fals se emit 23kg de dioxid de carbon.

Bradul natural, crescut în pepinării, consumă energie pentru fertilizanţi şi diversele lucrări, însă în timpul creşterii lui, de 5-6 ani, absoarbe 47 de grame de CO2 şi produce oxigen pentru 45 de persoane. Prin urmare, soluţia cea mai eco este să cumpăraţi fie un brăduţ în ghiveci, pe care să îl plantaţi după Crăciun, fie un brad tăiat din pepinării legale.

sursa realitatea.net

Bradul de Crăciun din plastic poluează mai mult ca o maşină
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.