Apr 012010
 

Un grup de bucătari islandezi au oferit în această săptămână o experienţă gastronomică unică: un răsfăţ gastronomic gătit la lava şi servit în apropierea unui vulcan.

Erupţia unui vulcan din Islanda

Islanda a suferit de curând o erupţie vulcanică importantă, dar câţiva bucătari islandezi au descoperit în acest eveniment o oportunitate, organizând o masă de excepţie gătită cu ajutorul vulcanului.

„Filosofia mea este că dacă cineva spune că ceva este imposibil, atunci simt că trebuie să încerc”, a declarat Fridgeir Eiriksson, potrivit foxnews.com.

Când Eiriksson a auzit despre erupţia vulcanului Fimmvorduhals, din sudul Islandei, pe 21 martie, acesta a început să plănuiască o cină delicioasă la vulcan.

În cursul zilei de marţi, Eiriksson şi alţi trei colegi de la restaurantul de lux al hotelului Holt din Reykjavik au dus mai multe provizii şi multă şampanie la poalele muntelui. Acolo au gătit felurile necesare cu ajutorul lavei abia erupte.

Meniul a fost compus din supă de homar, homar flambat cu diverse arome şi garnituri, totul fiind însoţit de şampanie Veuve Clicquot. Fiecare persoană a aplătit circa 470 de dolari pentru călătorie şi porţie, dar au oferit mâncare şi unor turişti curioşi.

sursa realitatea.net

Bucătarii au gătit o masă de lux cu ajutorul unei erupţii vulcanice
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.