Jun 052010
 

Dacă ai impresia că nu te poţi trezi dimineaţă fără cafea este numai pentru că ne convingem singur că este aşa. Cafeaua ar putea avea un efect placebo, potrivit unui studiu.

Efectul cafeinei ar putea fi o iluzie, consideră cercetătorii de la Universitatea din Bristol. Ei spun că efectul de revigorare pe care îl simţi atunci când savurezi cafeaua dimineaţa nu este decât un moment în care se reduc efectele “sevrajului” în cazul dependenţilor de cafeină, potrivit dailymail.co.uk.

“Studiul arată ca nu avem niciun avantaj atunci când consumăm cafeina. Cu toate că simţim că ne trezeste, cafeina nu face decât să ne readucă la normal”, a explicat autorul cercetării, Peter Rogers. El a adăugat că un alt efect al cafelei este creşterea nivelului de anxietate. Pentru consumatorii înraiţi de cafea, efectul este însă neglijabil.

Studiul a fost realizat pe 379 de persoane care nu au băut cafea timp de 16 ore, după care unora dintre ei li s-a dat cafea, iar celorlaţi o băutură similară care nu conţinea cafeină. Subiecţii au fost apoi supuşi unor teste de memorie, şi atenţie. Rezultatele testelor au arătat că efectul nu a fost cu mult diferit în cazul celor care nu au băut cafea.

sursa realitatea.net

Cafeaua nu ne trezeşte. Este doar o iluzie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.