Aug 092011
 

 

Ministerul Educaţiei vrea ca din toamnă accesul elevilor în şcoli să se facă exclusiv pe baza unui card electronic ce va conţine toate datele de identificare ale acestora. Specialiştii spun însă că iniţiativa este aproape imposibil de aplicat la scară naţională.

Dispozitivul care ar monitoriza accesul în şcoli al elevilor este invenţia unui profesor de informatică de la Colegiul Goga din Miercurea Ciuc şi ar costa aproximativ 1.500-1.800 lei pe unitate şcolară, după cum a declarat Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, potrivit romanialibera.ro.

Sistemul constă în fotografierea elevilor la începutul fiecărui an şcolar şi tipărirea pe card PVC a unei legitimaţii care are inscripţionat pe ea un cod de bare.

În România sunt 922.683 de liceeni şi 1.910 licee, ceea ce înseamnă că fiecărui liceu îi revin în medie 483 de elevi. Presupunând că la fiecare liceu din România cursurile se predau în două schimburi, înseamnă o medie de 240 de elevi pe schimb. Pentru ca toţi elevii să apuce să se ponteze, e obligatoriu ca aceştia să vină la şcoală cu 30 de minute înainte de ore şi să plece de la şcoală cu 30 de minute după terminarea cursurilor.

În cazul pauzelor, situaţia se complică. Dacă toţi cei 240 de elevi doresc să părăsească incinta liceului ca să-şi ia un covrig sau un suc, înseamnă că într-un interval de 10 minute aceştia trebuie să treacă prin filtru de două ori, o dată la ieşire şi o dată la revenirea în liceu, ceea ce înseamnă că timpul de scanare a fiecărui elev este 1,25 secunde. O astfel de performanţă ar fi imposibilă dacă ţinem seama de faptul că intrarea copilului în şcoală trebuie „validată” de profesorul de serviciu

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Cardurile de acces în şcoli ineficiente: Un elev ar trebui scanat în 1,25 de secunde
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.