Mar 082010
 

Cercetătorii ne aduc întotdeauna noi dovezi că nu avem nevoie de petrol pentru a ne folosi maşinile. Cu puţină inspiraţie şi cu ceva mai mult talent, putem să folosim şi cafeaua drept combustibil, după ce ciocolata a devenit deja o "banalitate".

Luni va fi lansată maşina care merge pe cafea, însă nu va sparge piaţa, întrucât costul de alimentare este de 25-50 de ori mai mare decât al unei maşini pe benzină.

Poreclită Carpuccino, maşina a fost creată folosind un Volkswagen Scirocco din 1988 cumpărat cu 400 de lire sterline şi ales pentru asemănarea sa cu cea din filmul Back To The Future.

Maşina va fi condusă 338 de km, între Manchester şi Londra, timp în care va fi alimentată cu granule de cafea.

Vehicolul a fost construit de o echipă a emisiunii BBC1 “Bang Goes The Theory” şi va fi expusă la un Târg de Ştiinţă din Manchester pentru a demonstra că există şi alţi combustibili buni pentru maşini, în afară de cei pe bază de petrol.

Echipa calculează că Carpuccino va avea nevoie de 1 kg de cafea la 5 km – echivalentul a 56 de espresso pe 1.60km.

Toată călătoria va folosi 70 de kg de cafea sau echivalentul a 11.760 de espresso. Echipa îşi va lua “pauze de cafea” o dată la 70km pentru a alimenta cu granule.

O dată la 100 de km vor trebui să oprească, din nou, pentru a curăţa filtrul de cafea.

Viteza maximă atinsă de Carpuccino este de 100km pe oră.

Cum funcţionează: Granulele de cafea sunt turnate într-un cilindru pentru gaz şi încălzite la 700 de grade într-un foc de cărbune. Cafeaua se separă în hidrogen şi monoxid de carbon. Gazul ajunge apoi în nişte conducte în care este răcorit, după care este transportat în două filtre. În cele din urmă, gazul curat ajunge la motor unde arde, dând energie maşinii.

sursa:realitatea.net

Carpuccino, automobilul care se alimentează cu cafea – FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.