Jan 042012
 

Cartoful fiert pe jumate ATENTIE se fierbe in coje un clocot bun adica 10 minute nu mai mult.
Atunci cand vrem sa aruncam departe vom folosi cartoful crud pe care il prindem in carlig ca o
biluta BOUILLETTE in montaj”fir de par”.

Cartoful crud nu este toxic pentru crap. Cartoful trebuie indulcit si de aceea il vom taia in bucati
mici (cuburi, bilute) pe care le introducem intr-o cutie de plastic inchisa ermetic nu inainte de a-i
acoperi cu zahar pudra. Se lasa astfel 12 ore la temperatura camerei, dupa care bucatile vor
capata o consistenta elastica si se vor inchide la culoare. Inainte de a pleca la pescuit
aromatizati si colorati dupa dorinta. Cartofii vor fi curatati de coaja. Asta e buna cand e apa
rece,dar e greu sa faci rost de canepa:fierbi 2,5 kg de porumb,nu prea mult,doar cat sa-l poti
strapunge usor cu croseta.separat fierbi 5 kg de canepa ,la fel,nu prea mult,doar pina ce
“infloresc” primele boabe. Porumbul il rastorni intr-o galeata si adaugi apa de la canepa pina
este acoperit cam 2 degete…apoi iei o juma de palinca,de-aia curata de la mama ei,torni 250 ml
peste porumb iar ce-ti ramane o bagi in desaga ca-ti prinde bine in Delta .mai pui 250-300 g de
melasa,o lingurita de sare(neiodata sau cea mai buna=sare de mare),si aroma care vrei tu…la
sfarsit ,cand apa s-a mai racit,dizolvi si o lingura de betaina. Acoperi minunatia cu un capac si
dupa 12-24 ore poti sa-l folosesti cu incredere pe un pat de nada facut din canepa(pe care ai
fiert-o mai devreme).

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)