Apr 172010
 

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele cu două camere. Metrul pătrat se vinde acum cu aproape 1.500 euro, mai mult cu 5 procente faţă preţul din februarie.

După ce au tot scăzut preţul locuinţelor în doi ani de criză, dezvoltatorii cer din nou mai mulţi bani pe apartamentele noi. De cealaltă parte, preţurile locuinţelor vechi scad în continuare.

Datele notarilor publici arată că în februarie numărul locuinţelor vândute a fost mai mare decât în prima lună a anului. În loc să se bucure că au mai multe şanse să vândă, dezvoltatorii au şi mărit preţurile apartamentelor noi.

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele cu două camere. Metrul pătrat se vinde acum cu aproape 1.500 euro, mai mult cu 5 procente faţă preţul din februarie.

De cealaltă parte, agenţiile imobiliare scad în continuare preţurile pentru a nu bloca din nou vânzările. De la începutul anului, garsonierele s-au ieftinit cu aproape 6 procente. Dacă piaţa s-ar debloca, locuinţele deja construite s-ar epuiza imediat. Asta pentru că în Bucureşti de exemplu, este un deficit de până la 170.000 de apartamente, arată un studiu internaţional.

În străinătate, oferta de case e mai mare, deci şi preţurile sunt mai bune.  Cu banii de care în Bucureşti îţi iei unapartament de pe vremea comuniştilor, în Bulgaria îţi iei casă cu vedere la mare, sau cu piscină, în Grecia.

sursa:realitatea,net

Casele noi se scumpesc, cele vechi se ieftinesc
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.