Mar 252010
 

Costel Căşuneanu s-a prezentat la sediul DNA pentru noi audieri în cazul senatorului Cătălin Voicu. Tot joi, s-a prezentat la DNA şi generalul în rezervă Adrian Isac.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost audiat joi la DNA alături de mai multe persoane, în dosarul senatorului Cătălin Voicu. La ieşire, omul de afaceri a spus că a colaborat cu anchetatorii şi că banii pe care i-a dat lui Cătălin Voicu au fost cu titlu de împrumut, termenul de rambursare fiind decembrie 2009. În cazul în care senatorul nu îi va înapoia suma datorată, Căşuneanu a promis că îl va da în judecată pe Cătălin Voicu.

“Vreau să nu denaturăm adevărul şi să nu facem justiţie în stradă. I-am dat un împrumut de 200 de mii de euro. Trebuia să mi-i dea în decembrie, dar atunci a fost reţinut. Nu vă faceţi probleme, sunt un om cinstit, sunt un om serios. – O să-l daţi în judecată pe Voicu? -Da, dacă nu-mi dă banii!”, le-a spus Căşuneanu ziariştilor.

Costel Căşuneanu este considerat martor în dosar. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Costel Căşuneanu le-a spus ziariştilor că îi afectează foarte tare imaginea faptul că au apărut în presă transcrierile unor convorbiri înregistrate de procurorii anticorupţie. Omul de afaceri a refuzat să comenteze ceea ce se întâmplă cu senatorul Cătălin Voicu.

Tot în această dimineaţă a mai avut loc o audiere importantă. Este vorba despre generalul SIE în rezervă Adrian Isac. Numele său apare într-o serie de discuţii între senatorul Cătălin Voicu şi omul de afaceri Marius Locic. Fostul general SIE Adrian Isac a declarat, joi, la ieşirea din DNA, că îl cunoaşte de mult timp pe Cătălin Voicu şi a fost citat de procurori ca martor în dosarul în care se cere arestarea senatorului. Isac a spus că relaţia sa cu Marius Locic este una de consiliere, iar o parte din replicile apărute în interceptările din dosarul Voicu sunt atribuite altor persoane, însă este convins că DNA va remedia această eroare.

DNA a primit în această dimineaţă avizul de la Senat privind arestarea lui Voicu.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu. Şedinţa plenului Senatului în care s-a discutat cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în absenţa senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

sursa:realitatea.net

Căşuneanu: L-am împrumutat pe Voicu, îmi vreau cei 200.000 de euro înapoi
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.