Mar 202010
 

Fiindca am fost surprinsa si indignata de reactia catorva cititori la articolul meu precedent despre Carla Bruni, despre care au spus ca este doar o …femeie usoara, iar pentru ca in general exista aceasta conceptie atat in randul femeilor cat si a barbatilor ca ele nu trebuie sa aiba prea multi parteneri de-a lungul vietii, in timp ce ei sunt liberi sa aiba cate vor, m-am gandit sa analizez un pic mai in detaliu acest subiect.

Ca sa o luam de la inceputuri si de la instincte, femeile stateau in pestera, pregateau mancarea, aveau grija de copii, iar barbatii se duceau sa vaneze. Femeile asteptau sa fie curtate, iar barbatii se intreceau pentru ele. O data ce un barbat si o femeie se luau, ramaneau impreuna intreaga viata. Nu am auzit de divorturi in societatile primitive sau traditionale. De asemenea, nu era permis nici sexul inainte de casatorie.

In societatea de azi ne schimbam jobul sau partenerii mai des decat faceau parintii sau bunicii nostri. Rata divorturilor a crescut, nemaifiind neobisnuit ca cineva sa treaca prin 2-3 casatorii de-alungul vietii. Oamenii sunt si mai putin credinciosi, dupa ce isi jura ca vor fi pentru totdeauna alaturi la bine si la rau, pot foarte usor apoi sa calce stramb si sa se desparta. Nu mai avem frica nici de traditie, nici de religie.

Barbati care accepta sa aiba o relatie cu femeia altorafemei care accepta sa fie amanteprietene care se comporta ca iubiteswingersgroupies si alte combinatii de acest fel. Se intampla in jurul nostru si nu ne putem opune lor. Putem doar sa ne alegem un fel sau altul de a trai. Chiar asa?

Mi se pare ca suntem prinsi intr-o capcana. Cel putin noi femeile. Daca nu ne culcam cu un tip inainte de casatorie, putem avea o surpriza neplacuta apoi. Daca ne culcam si nu ne casatorim cu el, se intampla ceva si ne despartim, apoi cautam alta relatie. Daca nici asta nu merge, cautam alta. Si tot asa pana o gasim pe cea potrivita, pana il gasim pe cel cu care vrem sa ne petrecem intreaga viata. Unele sunt mai norocoase – gasesc mai repede, altele mai tarziu. Si cele care gasesc mai tarziu, si au trecut deja prin, sa zicem, 10 relatii – sunt femei usoare? Iar aici nu am luat in calcul decat relatiile care s-au vrut a fi serioase; de cele de placere, de-o vara, nici n-am mai pomenit.

La barbati, cred ca e invers si sa ma contraziceti daca gresesc. Ei nu au multe relatii fiindca sunt cu cineva, nu merge si merg mai departe pana gasesc, ci fiindca au multe relatii doar de placere, pe care nu se gandesc sa le transforme in ceva serios. De aceea poate ca la ei “nu se pun”, fiindca nu au fost cu implicare emotionala, cum se intampla de obicei la femei. La ei a fost ca o plimbare in parc si o inghetata.

Carla Bruni spune intr-o melodie “In ciuda celor 40 de ani/ In ciuda celor 30 de amanti/ Sunt un copil”. Intr-un episod din “Totul despre sex” fetele numara cati parteneri au avut – una dintre ele (Samantha) nu si-i mai aminteste pe toti, alta (Miranda) numara 40. Se spune ca unui barbat e bine sa-i spui, indiferent de adevar, ca este al treilea din viata ta.

Asadar, doamnelor, domnilor:

sursa:realitatea.net

Cati barbati sunt prea multi?
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.