May 302010
 

Un copil de 9 ani a murit în condiţii suspecte, după ce a ajuns la spital cu mâna ruptă. La trei zile după ce medicii i-au pus mâna în ghips, aceasta s-a infectat, iar infecţia s-a răspândit în tot corpul.

Un băieţel de nouă ani şi-a fracturat mâna  duminica trecută. Părinţii l-au dus la secţia de ortopedie a spitalului Judeţean din Slatina. Copilul avea o fractură uşor deschisă iar medicii i-au pus atele ghipsate. A rămas în spital treizile apoi a fost externat.

Pe drum spre casă, mama copilului a sesizat că mâna micuţului se învineţise, aşa că a revenit la spital. Copilul a fost supus unor intervenţii chirurgicale iar medicii au cerut acordul părinţilor să-i amputeze mâna.

Au apărut însă complicaţii, iar micuţul a fost trimis cu un elicopter la Bucureşti la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu a mai ajuns însă pentru că a murit pe drum.

La nivelul spitalului a fost declanşată o anchetă. Medici au dat declaraţii în faţa managerului iar acesta a spus că în funcţie de rezultatul anchetei va merge până la desfacerea contractelor de muncă ale medicilor.

“A fost un şir de evenimente petrecute începând cu internarea pacientului şi până la externare pe care din punct de vedere medical nu pot să mi le explic. Vorbim despre doimedici un ortoped şi unul de chirurgie pediatrică. În acest moment ambii aruncă vina unul asupra celuilalt însă întro zi maxim două comisia va da verdictul”, a spus directorul Spitalului de Urgenţă din Slatina,  Florin Paraschiva.

Cazul copilului decedat din cauza unei infecţii generalizate, după ce a fost externat din Spitalul Judeţean din Slatina, va fi anchetat atât de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, cât şi de Ministerul Sănătăţii. De asemenea şi managerul spitalului a deschis o anchetă internă în acest caz.

“Vom cerceta pentru a vedea cine este vinovat în acest caz. Dacă un copil cu fractură deschisă a fost externat fără să fi primit îngrijiri adecvate, inclusiv antibiotice, înseamnă că lucrurile nu au funcţionat cum trebuie”, spune dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

sursa realitatea.net

CAZ ŞOCANT LA SLATINA: Un băiat de 9 ani a murit după o banală fractură la mână
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.