Oct 222010
 

OUG 50 pare să fi deschis calea negocierilor dintre clienţi şi bănci. Presate de iminenţa unor procese şi de un val de reclamaţii la ANPC, băncile se văd nevoite să îşi refacă imaginea şi încercă să cadă la pace cu proprii clienţi. Oamenii au obţinut dobânzi şi comisioane mai mici.

Cea mai activă bancă în renegocierea contractelor de credit pare a fi Volksbank, bancă ce de altfel a strâns şi cel mai numeros grup de clienţi nemulţumiţi pe Yahoo! Gruops.

Alin M. este unul dintre clienţii care a primit ofertă de renegociere a clauzelor contractuale.

Acesta a luat un credit ipotecar în 2008, în valoare de 63.000 de franci elveţieni, la o rată a dobânzii de 3,99% pe an – fără a se specifica dacă este fixă sau variabilă – şi un comision de risc de 0,22%, rata lunară fiind de 690 de franci.

După promulgarea OUG 50, Alin a mers la bancă şi a cerut eliminarea comsionului de risc – transformat în comision de administrare credit – şi a depus şi o reclamaţie la OPC.

A fost apoi invitat la primă rundă de negocieri unde i s-a propus un comision redus la 0,04% din sold şi o rată fixă a dobânzii de 3,99% pe an până în 2018, apoi variabilă.

Clientul nu a acceptat, astfel că la o a doua negociere, comsionul de administrare a fost redus la 0,02% şi rata dobânzii a fost stabilită ca fixă de 3,99% pe an. Dobânda anuală efectivă a ajuns la 4,35%, iar economia la rata lunară, numai prin reducerea comisionului de administrare, este de 114 franci elveţieni – comisionul scăzând de la 131 CHF, la 17 CHF.

sursa realitatea.net

Ce au obţinut clienţii care au negociat cu banca ratele la credit
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.