Sep 092010
 

Pierderea habitatului ar putea cauza o scădere dramatică a populaţiei de cai de mare pitici, atenţionează experţii.

Cei mai mici căluţi de maredin lume sunt ameninţaţi cu dispariţia din cauza deversării de petrol cauzate de  British Petroleum.

Micuţele animale, care au cel mult 2cm înălţime, erau foarte puţine şi înainte de deversare, trăind prin algele din apele puţin adânce ale Golfului Mexic. Experţii de la Societatea Zoologică din Londra, care se ocupă de Proiectul Calul de Mare, avertizează că numărul acestor animale ar putea scădea dramatic întrucât au pierdut mare parte din habitat din cauza deversării.

“Suntem extrem de îngrijoraţi de soarta acestei specie, întrucât are un habitat foarte restrâns”, a declarat Heather Masonjones, expert în căluţii de mare la Universitatea din Tampa.

Deşi cei mai mulţi cai de mare trăiesc în apele mici, o parte din ei se agaţă de algele care plutesc la suprafaţa apelor, în larg. Aceste alge au colectat însă o cantitate mare de petrol în timpul deversării. Unele dintre ele au fost incendiate, altele alge au murit din cauza petrolului.

Căluţii de mare pitici, hippocampus zosterae, nu pot evada. Sunt înotători foarte proşti, fiind extremi de vulnerabili la schimbările bruşte ale mediului, precum în cazul deversării BP. Au acelaşi partener toată viaţa şi fac puţini pui.

Cercetătorii cer companiei British Petroleum să ajute la protejarea algelor în următoarele luni, pentru a evita dispariţia speciei.

sursa realitatea.net

Cei mai mici căluţi de mare din lume, pe cale de dispariţie din cauza deversării de petrol BP
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.