Feb 032011
 

Google a lansat la începutul acestei luni un atac direct la adresa Microsoft, pe piaţa motoarelor de căutare. Acuzele se referă la faptul că rezultatele din motorul de căutare Bing (dezvoltat de Microsoft) sunt copiate după cele din Google, prin folosirea unor instrumente ce monitorizează căutările utilizatorilor Google şi le adaptează apoi pentru Bing, informează go4it.ro.

Este cunoscut faptul că Bing nu are încă un algoritm de căutare foarte bine pus la punct, iar primele rezultate din pagină ne lasă reci în numeroase cazuri. Cu alte cuvinte, nu sunt atât de relevante precum ne-am dori (personal, am probat Bing şi nu am fost mulţumit de rezultate). Dacă folosiţi Bing şi aţi sesizat o schimbare bruscă în bine, iată o ipoteză Google care ar putea explica ceea ce s-a întâmplat.

Google spune că Microsoft, în loc să îmbunătăţească algoritmii (lucru care nu se face peste noapte), trişează şi fură practic paginile de rezultate Google, afişându-le apoi în Bing. Sigur, nu sunt afişate toate paginile identic, ci doar rezultatele din top – cele care contează până la urmă.

Cel mai mare scandal de pe internet.Copiază motorul de căutare al Microsoft rezultatele din Google?
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.