Mar 242010
 

Cel puţin 78 de persoane au murit, 34 au fost date dispărute şi aproape 145.000 au rămas fără locuinţe, după trecerea violentei furtuni tropicale Hubert prin Madagascar la începutul lunii martie, potrivit unui nou bilanţ provizoriu publicat marţi de autorităţile malgaşe, transmite AFP.

Potrivit datelor transmise de Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi catastrofelor (BNGRC), care nu furnizează mai multe detalii, districtul Manakara, situat la aproximativ 300 de kilometri sud-est de Antananarivo, este cel mai afectat, cu 26 de morţi şi 34 de dispăruţi înregistraţi.

Cincisprezece şi respectiv 14 morţi au fost număraţi în districtele vecine Ikongoa şi Mananjary, a precizat aceeaşi sursă. Furtuna tropicală Hubert a provocat în perioada 8-12 martie ploi foarte puternice în Madagascar.

Un bilanţ precedent furnizat săptămâna trecută de BNGRC menţiona 54 de morţi, dar distrugerile materiale şi comunicaţiile întrerupte îngreunează evaluarea şi intervenţiile pe teren.

Numeroase distrugeri ale infrastructurilor şi culturilor au fost înregistrate în partea de sud-est a Marii Insule: 74.476 de persoane sunt sinistrate la Manakara, unde 26.396 de hectare de orezării au fost inundate şi 810 vite au murit.

Hubert este primul ciclon care provoacă pagube grave în Madagascar de la începutul sezonului ciclonic, care se întinde din noiembrie până în aprilie.

În 2009, cel puţin 24 de persoane au pierit în timpul trecerii a două cicloane.

În ianuarie şi februarie 2008, cicloanele Fame, apoi Ivan au provocat moartea a cel puţin 97 de persoane, în timp ce în martie 2007, ciclonul Indlala s-a soldat cu 150 de morţi şi 30 de dispăruţi în Marea Insulă

sursa:realitatea.net

Cel puţin 78 de morţi şi 145.000 de sinistraţi, în urma unei furtuni tropicale în Madagascar
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.