Apr 112010
 

Ruşii, americanii şi FMI-ul au fost numiţi, rând pe rând, drept vinovaţi pentru accidentul aviatic petrecut sâmbătăt dimineaţă.

La doar câteva ore după ce incidentul aviatic de lângă Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, împreună cu alte 95 de persoane, teoriile conspiraţioniste au împânzit Internetul.

Conspraţioniştii s-au grăbit să-i arate cu degetul atât pe ruşi, dat fiind că Lech Kaczynski nu-i prea înghiţea pe conducătorii acestei ţări, cât şi pe americani, pentru că Polonia nu s-ar fi arătat prea bucuroasă de ideea participării la scutul antirachetă.

Ambele teorii sunt absurde, atrage însă atenţia Laura Cernahoschi, într-un material publicat pevoxpublica.realitatea.net. Asta deoarece mandatul lui Kaczynski urma să se încheie în octombrie, iar contracandidatul său din partea Platformei Civice (preşedintele Camerei Inferioare, actualul preşedinte interimar) era cotat de departe cu prima şansă. Pe de altă parte, “accidentul a trezit o asemenea emoţie în rândul polonezilor, încât s-ar putea ca cel care va fi ales să candideze în locul preşedintelui din partea partidului Lege şi Justiţie, cel mai probabil freatele geamăn al lui Lech, Jaroslaw, va câştiga puncte importante pe fondul emoţional”, subliniază jurnalista.

Teoria privind o posibilă răzbunare a americanilor este chiar mai lipsită de temei, în condiţiile în care preşedintele Kaczynski şi-a dorit mult ca acesta să se realizeze pe teritoriul Poloniei, opoziţia pentru proiect şi negocierile dure venind din alte părţi, atrage atenţia Laura Cernahoschi.

Mai multe voci virtuale anonime de pe Internet au aruncat vina chiar pe Fondul Monetar Internaţional, argumentând că Polonia a fost afectată de criza economică doar într-o mică măsură şi că preşedintele Lech Kaczynski dorea să aibă odatorie cât mai mică cu putinţă la FMI. Conspiraţioniştii din această tabără văd în prăbuşirea avionului prezidenţial un mesaj clar trimis de către FMI tuturor ţărilor care nu vor să se îndatoreze acestei organizaţii.

sursa:realitatea.net

Cele mai ciudate teorii conspiraţioniste ţesute în jurul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.