Aug 222011
 

 

Experţii susţin că au descoperit cele mai vechi fosile din lume. Potrivit cercetătorilor britanici şi australieni, bacteriile microscopice au trăit acum 3,43 miliarde de ani într-un mediu fierbinte, ostil şi fără oxigen.

Creaturile s-au dezvoltat în sulful emanat de vulcani.

Fosilele lor, care sunt mult prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber, au fost găsite în nisipul de pe cea mai veche plajă australiană, din Strelley Pool, în regiunea Pilbara.

“Pe Pământul de la începuturi, unde oxigenul era rar sau chiar absent, viaţa a trebuit să se folosească de alte mijloace pentru a evolua“, a declarat liderul cercetătorilor, dr. David Wacey, de la Universitatea Western Australia.

Abilitatea de a respira sulf a fost una din cele mai timpurii stagii de tranziţie de la o lume non-biologică la una biologică“, a mai spus Wacey.

Unii experţi cred că cele mai vechi fosile din lume sunt stromatolitele, care au existat încă de acum 3.5 miliarde de ani, însă profesorul Martin Brasier de la Universitatea Oxford spune că ele s-ar fi putut forma prin procese chimice.

În schimb, testele asupra recentelor descoperiri din Australia au confirmat că acele fosile au fost în viaţă şi nu s-au format prin mineralizare.

Profesorul Brasier sugerează că descoperirea deschide posibilitatea să găsim viaţă oriunde. “Ar putea ca aceste bacterii să existe pe Marte? Se poate”, a  spus el.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Cele mai vechi fosile din lume, descoperite în Australia FOTO
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)