Mar 132011
 

 

Cercetătorul Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic din Bucureşti a scris sâmbătă pe blogul săucă nu există nicio legătură între cutremurul din Japonia şiapropierea dintre Pământ şi Lună, ce va avea loc la 19 martie. Şonka spune că, în ziua seismului, Luna se afla la o depărtare mai mare decât depărtarea medie de Terra.

 

Chiar dacă unii astrologi s-au grăbit la TV să pună cutremurul din Japonia în cârca Lunii, nu trebuie să o facem şi noi, oamenii raţionali. În ziua cutremurului, Luna se afla la o depărtare mai mare decât depărtarea medie de Terra“, spune cercetătorul Adrian Şonka.

“În primul rând, Luna nu are o orbită circulară, adică nu se afla mereu la aceeaşi depărtare de Pământ. Asta înseamnă că în anumite momente este mai apropiată, în altele mai îndepărtată. În orice moment se află la altă distanţă faţă de momentul anterior şi următor.  Distanţa minimă de Terra se numeşte “perigeu”, iar cea maximă – “apogeu”. La fiecare orbită (29 de zile), Luna trece prin amândouă situaţiile. În fiecare lună calendaristică avem o poziţie minimă a Lunii faţă de Terra. Uneori poziţiile minime sunt “mai minime”, adică diferă cu câteva zeci de kilometri”, explică cercetătorul, care susţine că acest fenomen nu are nicio legătură cu dezastrele naturale.

 

sursa realitatea.net

Cercetător: În ziua seismului, Luna se afla la o depărtare mai mare decât depărtarea medie de Terra
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.