Aug 282010
 

Oamenii de ştiinţă au descoperit că metalele amplasate într-un mediu umed se încarcă cu electricitate.

Încărcările electrice adunate direct din aerul umed ar putea fi folosite pentru generarea energiei electrice, spun cercetătorii.

Dr. Fernando Galembeck a declarat Societăţii Americane de Chimie în Boston că tehnica exploatează un efect atmosferic puţin cunoscut.

Testele au arătat că metalele ar putea fi folosite pentru a aduna încărcările, devenind astfel o nouă sursă de energie în climatele umede, precum la tropice.

Experţii nu au ajuns însă la un acord în ceea ce priveşte mecanismul şi dimensiunea efectului.

“Ideea de bază este că atunci când ai un solid sau un lichid într-un mediu umed există o absorbţie de apă la suprafaţă. Lucrarea mea arată că metalele amplasate într-un mediu umed se încarcă cu electricitate”, a declarat Dr. Galembeck de la Universitatea Campinas din Brazilia pentru BBC News.

Dr. Galembeck şi colegii săi au izolat diverse metale şi perechi de metale despărţite prin separatori non-conductori şi au permis azotului şi vaporilor de apă să treacă peste ele.

Echipa a descoperit că metalele s-au încărcat cu energie, fie pozitivă, fie negativă. Astfel de încărcări ar putea fi conectate la un circuit pentru a crea energie electrică.

Efectul este incredibil de mic: cercetătorii au adunat o încărcătură de 100 de milioane de ori mai mică decât produce o celulă solară, dar ei sunt încântaţi că au descoperit o sursă nouă de energie care poate fi studiată şi dezvoltată în continuare.

sursa realitatea.net

Cercetătorii vor să adune electricitate din aer
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.