Apr 252010
 

"Ciufuleala dintre doamne", aşa cum misogin a numit un politician confruntarea electorală dintre Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC) îşi consumă ultimul act duminică. Alegătorii din Colegiul 19 sunt chemaţi la urne să aleagă între cele două candidate. Poziţia de deputat în acest colegiu a rămas vacantă după plecarea Danielei Popa la CSA.

Începută la scurt timp după Paşte, campania electorală pentru poziţia de deputat a debutat sub semnul misterului. Dacă numele candidatei Alianţei PSD+PC era cunoscut demult în persoana Lilianei Mincă, PDL a ţinut secret numele persoanei pe care avea să o propună. Abia în ziua depunerii candidaturii s-a aflat că realizatoarea de televiziune Teo Trandafir urma să fie repreyentantul partidului în aceste alegeri parţiale. Mulţi au criticat această propunere acuzând că PDL nu mai are oameni şi a recurs la unul din afară, din lumea media.

Totul părea să se desfăşoare după modelul deja văzut în Colegiul 1 în Nu a lipsit nici intenţia reprezentantului Partidului Verde, Remus Cernea, de a candida ca indepent.BEM i-a respins din nou candidatura şi din nou s-a ajuns la CCR care, spre surprinderea multora, i-a dat dreptate.

S-a ajuns şi la confruntarea platfomrlor electorale.  Intrată în campanie cu sloganul “Mai mult suflet”, Teo a spus că îşi doreşte să facă ceva pentru copii, de aceea vrea să ajungă în Parlament.  A propuns alocarea de tichete de creşă pentru copii, a spus că este de acord cu legalizarea prostituţiei şi cu relaţiile homosexuale. A recunoscut că este prietenă cu EBA pe Facebook, dar a spus că nu îi va ridica osanale preşedintelui.

Fosta şefă a Loteriei, Liliana Mincă a spus, la aflarea numelui contracandidatei sale, că o compătimeşte pentru intrarea în politică. Deşi  anunţase că  va fi o campanie ca între doamne, Mincă a prevenit-o pe Teo că Parlamentul nu e divertisment.

Încă din prima zi de campanie, Liliana Mincă, membră PC, a anunţat că Piedone are nevoie de un deputat în Parlament. Cu un solgan copiat după cel al lui Traian Băsescu, ea a criticat PDL pentru diminuarea pensiilor şi a salariilor profesorilor, a promis reducerea TVA-ului la alimentele de bază, păstrarea vârstei de pensionare pentru femei la 60 de ani şi s-a declarat o opozantă legalizării prostituţiei.

S-au provocat una pe alta la dezbateri TV şi erau câte pe aici să ajungă faţă în faţă până în momentul în care Teo s-a răzgândit. A spus că refuză să mai poarte vreun dialog cu contracandidata sa acuzând-o de “campanie murdară” după ce i-a fost vandalizat sediul de campanie. Şi-au mai disputat coloarea verde a materialelor electorale şi s-au acuzat reciproc de distrugerea acestora. Se dă mită electorală, au acuzat amândouă în ultima zi de campanie.

Cetăţenii cu drept de vot din Colegiul 19 sunt chemaţi duminică la vot pentru a deciede cine îi va reprezenta în Camera Deputaţilor. Ei pot afla telefonic sau de pe internet dacă au drept de vot în cele 61 de secţii de votorganizate pentru aceste alegeri.

sursa:realitatea.net

“Ciufuleala dintre doamne”: Teo Trandafir vs Liliana Mincă
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.