Jun 112010
 

În intervalul 12 iunie, ora 12.00 - 13 iunie, ora 18.00, vremea va fi caniculară, călduroasă după-amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toate regiunile.

Temperaturile depăşesc vineri 30 de grade în toată ţara, iar vremea va continua să se încălzească, potrivit meteorologului Realitatea TV, Elena Cordoneanu. ” Arealul valorilor care vor atinge şi depăşi 35 de grade va fi destul de mare zilele urmăztaore”, a spus Elena Cordoneanu.

Sâmbătă 12 iunie şi duminică 13 iunie temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 36 de grade, iar pe areale restrânse 37 – 38 de grade, îndeosebi în zonele de câmpie.

Potrivit Elenei Cordoneanu, transportul de aer cald dinspre Africa se menţine şi se accentuează sâmbătă şi duminică.  Nici de luni nu se va răci vremea, ci se vor păstra temperaturi ridicate,  dar mai suportabile.

Întrucât aceasta este prima caniculă din 2010, oranismul uman are nevoie de o perioadă de adaptare şi acest prim val de căldură va fi mai greu de suportat decât următoarele, a precizat meteorologul.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  medicii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

“Să se consume multe fructe şi legume, roşii, castraveţi, pepene. O doză de iaurt este echivalentul unui pahar cu apă”, a spus manager general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alice Grasu.

sursa realitatea.net

Cod galben de caniculă în toată ţara
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.