Feb 042011
 

Concursul de rezidenţiat se va organiza anul acesta descentralizat, în data de 20 noiembrie, la nivelul centrelor universitare cu universităţi de medicină şi farmacie din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Craiova şi Timişoara, informează vineri Ministerul Sănătăţii

De asemenea, ministerul anunţă că în cursul zilei de vineri se va publica proiectul de metodologie pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2011. Potrivit reprezentanţilor ministerului, proiectul cuprinde detalii privind înscrierea candidaţilor, metoda de desfăşurare a concursului şi modalitatea de punctaj şi  a fost discutat la întâlnirile care au avut loc cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie. De asemenea, metodologia de concurs va fi unică, la fel ca  tematica şi bibliografia de concurs.

Conform documentului, faţă de anii precedenţi, în anul 2011 concursul de intrare în Rezidenţiat se va desfăşura, descentralizat, la nivelul centrelor universitare cu universităţi de medicină şi farmacie din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Craiova şi Timişoara. De asemenea, unităţile şi specialităţile pentru care se organizează rezidenţiat pe post se vor aproba prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

Pe de altă parte, numărul de locuri şi posturi pe domenii şi specialităţi se va stabili, defalcat, pe centre universitare, în funcţie de capacităţile de pregătire pe specialităţi ale acestora, de către Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.

Reprezentanţii MS precizează că în 2011concursul se va desfăşura tot sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Punctajul de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Tot în cursul zilei de vineri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor transmite, spre avizare, Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor şi Colegiului Medicilor Dentişti, bibliografia şi tematica de concurs. După ce acestea vor fi avizate, se vor aproba prin ordinul ministrului Sănătăţii şi se vor afişa pe paginile de web  www.ms.ro  şi www.rezidenţiat.info ,dar şi în săptămânalul Viaţa Medicală.

sursa realitatea.net

Concursul de rezidenţiat va fi organizat pe 20 noiembrie, în centrele universitare din şase oraşe
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.