Apr 082010
 

Procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic şi pe numele judecătorului Florin Costiniu. Cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, acolo unde îşi vor petrece noaptea. Cererea procurorilor de arestare a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi va fi judecată vineri

Procurorii DNA au emis joi ordonanţe de reţinere pentru omul de afaceri Costel Căşuneanu şi judecătorul Florin Costiniu, iar aceştia au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei şi apoi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, informează NewsIn.

Tot joi, procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi pentru omul de afaceri Marius Locic, care a fost dus, de asemenea, în arestul Poliţiei Capitalei, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, cererea procurorilor DNA de arestare a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi va fi judecată vineri.

Procurorii DNA i-au citat, joi dimineaţă, pe Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, toţi inculpaţi în dosarul senatorului Cătălin Voicu, în care procurororii anticorupţie au primit aviz de la CSM pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Costiniu.

DNA a obţinut,  miercuri, de la Consiliul Superior al Magistraturii, aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu. Aceasta este pentru prima dată când procurorii anticorupţie cer şi obţin un aviz de reţinere şi arestare în cazul unui judecător de instanţă supremă.

Numele judecătorului Florin Costiniu a apărut în stenogramele din dosarul Voicu alături de cel al omului de afaceri Costel Căşuneanu. Pentru acesta din urmă, magistaratul ar fi intervenit pe lângă o colegă, pentru a obţine o sentinţă favorabilă într-un proces. VEZI STENOGRAMELE

Senatorul Cătălin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanţă juridică, de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea să mascheze banii primiţi de la omul de afaceri ca să intervină pe lângă poliţişti în rezolvarea unui dosar penal al acestuia, conform unor surse judiciare citate de NewsIn.

sursa:realitatea.net

Costel Căşuneanu, Marius Locic şi Florin Costiniu au primit ordonanţe de reţinere în cazul Voicu
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.