Jan 062012
 

co__ule___de_pescuit_la_feeder_0bf1bf1.jpg

Feeder in limba engleza inseamna naditor, iar cel mai important lucru in acest sistem de pescuit este alegerea cosuletelor pentru pescuit la feeder, de aceea trebuie sa tinem cont de mai multi factori.

In primul si in primul rand, de curentul in care pescuim, asta daca partida de pescuit se desfasoara pe o apa curgatoare. In cazul in care pescuim pe o balta, trebuie sa stim adancimea si tipul de fund al apei, daca e cu namol sau fara.
Cosulet feeder pentru pescuitul pe riu
Pe rau, gramajul este foarte important. Nu luati din prima cosuletul cel mai greu, trebuie ca in prima faza sa se deplaseze putin in apa, in caz contrar nu este tocmai bine. Cosuletul trebuie sa nu fie nici foarte greu, dar nici foarte usor si sa fie luat de curent, astfel incat sa ne trezim cu el la malul apei.

Feederele au mai multe forme, iar pe rau de regula se folosesc cele plate, deoarece stau mai bine in curent. Nu este o greseala capitala sa folosim si de alte forme, dar cele mai indicate sunt cele plate. Cosuletele mele preferate sunt acelea din metal, nu-mi plac deloc cele din plastic sau cele artizanale, facute din bigudiuri, pentru ca sunt mult mai slabe.

Un alt aspect important al cosuletelor de feeder este marimea ochiurilor sitei, cele prin care iese nada. La inceputul unei sedinte de pescuit, in prima ora pescuiesc cu cosulete ce au sita mare, pentru ca nada sa iasa mai repede, pentru a apela pestii mai rapid, dar odata ce am adunat pestii pe vad folosesc cosulete din care nada iese putin mai greu.

Un lucru important la pescuitul cu feedere este acela ca trebuie pescuit la punct fix, trebuie sa lansezi cat se poate des in acelasi loc, ca sa atragi pestii mai repede si sa-i obisnuiesti acolo. Pe balta, problema este mult mai simpla, cel mai important aspect este sa stii ce fel de fund are apa.

In cazul in care fundul e namolos, trebuie sa alegi un cosulet mai usor si cu deschizatura mare, pentru a evita intrarea lui in namol. Un alt aspect ar fi si modul cum introducem nada in cosulet. Pe balta, ea trebuie sa fie mai putin umectata, iar cand o introducem in cosulet nu trebuie sa o presam foarte tare.

Aici intervine si adancimea; daca apa este adanca, presam putin mai mult, in asa fel incat ea sa cada inainte de a ajunge pe fundul apei, iar daca apa este mica, atunci putem face in asa fel incat nada sa se sparga la contactul cosuletului cu apa.

Feeder pentru viermusi
Cosulet cilindric, cu capacel, pentru pescuit la feeder cu viermusi

Un alt model de cosulet de feeder destul de interesant, pe care eu, insa, nu-l prea folosesc, este acela de viermi. Este cilindric, are un capacel care se deschide si in care introducem viermii, inchidem la loc si lansam. Cam astea ar fi cele mai importante aspecte legate de alegerea cosuletelor de feeder.
Fir intins!

Cosutete de feeder. Alegerea cosuletelor de pescuit la feeder.
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.