May 232010
 

Apartament sau vilă? Dacă acum câţiva ani, preţul făcea diferenţa, criza a schimbat lucrurile în Bucureşti. O locuinţă la bloc şi una într-o vilă veche au ajuns să coste cam la fel.

Cele mai mari scăderi ale preţurilor sunt în cartierele din estul, vestul şi sudul Capitalei. Potrivit site-ului imopedia.ro, cele mai mici preţuri sunt în partea de Sud, unde scăderea de 29 procente face ca un metru pătrat într-un apartamentsă coste 930 de euro iar într-o casă veche, 810 euro.

În zona de Est preţurile sunt mai mici cu 25% faţă de începutul anului trecut. Aici metrul pătrat ajunge la 1.000 de euro într-un apartament şi 1.210 euro într-o vilă.

În zona de vest nu este nicio diferenţă de preţ între metrul pătrat dint-o vilă şi cel dintr-un apartament. Cele mai mici scăderi se înregistrează în zona de lux a Capitalei.

În Cotroceni, Primăverii, Dorobanţi sau Kiseleff,apartamentele şi vilele vechi sunt mai ieftine cu 17%. Metrul pătrat costă acum puţin peste 2.000 de euro în cazul unui apartament şi aproape 3.000 de euro în cel al unei vile vechi. În partea ultracentrală a Bucureştiului preţurile au scăzut cu 18%, iar în zona centrală şi în partea de nord a Capitalei, cu 21%.

Cele mai scumpe case puse la vânzare pe site-ul imopedia.ro sunt o vilă în zona Dacia, evaluată la 4 milioane de euro, un duplex în cartierul Primăverii, de 2 milioane de euro şi un penthouse în aceeaşi zonă, pentru care proprietarul vrea 1,5 milioane de euro.

sursa:realitatea.net

Criza economică a schimbat preţurile la imobiliare în Bucureşti
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.