May 302010
 

Nu este normal ca în 2010, într-o ţară civilizată, un copil să moară din cauza unei fracturi, a spus, duminică, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Mai mult, spune ministrul, dacă se constată că s-au făcut greşeli, în special din lipsă de responsabilitate, vinovaţii trebuie să plătească.

“Sunt indignat. Nu cred că este normal ca, în anul 2010, într-o ţară civilizată, un copil sau tânăr să moară din cauza unei fracturi. După cazul din Oradea, când un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat tot din cauza unei fracturi, acum este a doua situaţie cu care ne confruntăm în mai puţin de patru luni. (…) Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar românesc. Avem personal medical bine pregătit, devotat şi responsabil, dar din cauza unor astfel de neglijenţe şi situaţii inexplicabile din punctul meu de vedere, credibilitatea sistemului sanitar are de suferit şi toate minunile medicale pe care adevăraţii profesionişti le săvârşesc sunt umbrite şi uitate”, a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke a cerut reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Olt, dar şi celor ai Colegiului Medicilor din România, să analizeze de urgenţă cazul de la Slatina din punct de vedere al culpei medicale, după ce un copil de nouă ani, care a ajuns la Spitalul Judeţean Olt cu o mână fracturată, a murit la trei zile în urma unei infecţii generalizate.

Conducerea Spitalului Judeţean a început o anchetă internă, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt face, la rândul său, verificări în acest caz, urmând să ia în calcul inclusiv rezultatele examenului medico-legal.

sursa realitatea.net

Cseke: Nu e normal ca un copil să moară din cauza unei fracturi, vinovaţii trebuie să plătească
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.