May 012011
 

 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre nunta Prinţului William cu Kate Middleton din spatele unor “ochi profani”.

“Vedem un plăvan cu început de chelie, un flăcău, William, care are cu siguranţă sânge albastru, dar mie nu mi se pare a fi un moştenitor al lui Isaac Newton. Alături de el, vedem o pisi englezească, una care nici măcar nu mi se pare superperformantă. Este un fel de fată de la pagina 5, căreia trebuie să mă adresez acum cu tot respectul, Alteţă, este ducesă de Cambridge. Asta ar fi viziunea unui ochi profan”, spune jurnalistul.

Şi totuşi, adaugă CTP, dacă ne uităm la metafizica a ceea ce s-a întâmplat vineri, lucrurile se schimbă: “Atunci vedem una dintre cele mai puternice instituţii din lume, regalitatea britanică, o instituţie puternică nu neapărat prin Abaţia Westminister, nu neapărat prin aceste decoruri uniforme, ci prin ceea ce nu se vede: prin capitalul de încredere, de rezerva strategică de capital, pe care regalitatea britanică o depozitează de veacuri. Anglia are şi această rezervă de încredere strategică care este depozitată la Buckingham.”

Money

MONEY.ro

 

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)