Oct 032010
 

Druizii venerează de mii de ani soarele şi pământul, iar acum pot spune că practică o religie recunoscută oficial.

Tradiţia păgână antică, binecunoscută pentru întâlnirile de la Stonehenge atunci când este solstiţiul de vară,  a fost declarată oficial religie în Marea Britanie.

Acest lucru înseamnă că druizii pot primi scutiri de taxe asupra donaţiilor şi că au acelaşi statut ca Biserica Anglicană.

Preşedintele Druid Network, cu 350 de membri, Phil Ryder, spune că această mişcare oferă validitate vechiului cult. “Avem un drum lung până când cultul druizilor va deveni mai accesibil”, a precizat Ryder.

Druizii există de mii de ani în Britania şi în societăţile celtice din Europa. Ei venerează forţele naturale precum tunetul şi soarele, iar spiritele în care cred vind in locuri precum munţii şi râurile. Ei nu venerează un singur zeu sau creator, ci caută să cultive o relaţie sacră cu natura.

Druzii antici era lideri religioşi, judecători şi înţelepţi printre celţi, înainte de creştinism, însă nu există multe informaţii despre vieţile lor. Acum există numeroase ordine de druizi şi aproximativ 10.000 de membrii ai cultului în Marea Britanie, iar credincioşii spun că numărul va creşte întrucât oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de importanţa protecţiei mediului.

Druid Network luptă de cinci ani ca acest cult să fie recunoscut oficial. Principală cerinţă a fost ca religia să aibă o credinţă puternică într-o entitate şi un cadru de moralitate.

sursa realitatea.net

Cultul druizilor a fost recunoscut oficial ca religie în Marea Britanie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.