Mar 112011
 

 

Un nou film arată cum este să călătoreşti către Saturn, folosind imagini reale ale planetei. Având în vedere că niciun om nu a zburat vreodată acolo, cum a fost realizat filmul?

 

Stephen Van Vuuren, un expert în efecte speciale şi cinematograf, a înlăturat acest obstacol prin legarea a mii şi mii de imagini ale planetei realizate de sonda Cassini de la NASA.

Rezultatul este o călătorie incredibilă într-o lumea nemaivăzută până acum.

Filmul îi duce pe călători pe lângă Saturn şi una din luni, pentru a intra apoi printre inelele sale.

Van Vuuren doreşte ca acest film, care va fi denumit Outside In şi care este încă în producţie, să fie rulat pe ecranele IMAX.

Filmul este însoţit doar de muzică şi este descris de creatorul său drept o operă de artă care combină poezia vizuală non-narativă şi ştiinţa documentarului.

Toate imaginile au fost realizate de o cameră cu unghi larg aflată la bordul sondei Cassini-Huygens, un proiect al NASA, ESA şi agenţia spaţială italiană.

Saturn este a doua planetă din sistemul nostru solar ca mărime, este clasificată drept un gigant gazos şi are 61 de luni.

Astronomii au fost interesaţi de inelele sale încă de când au fost descoperite de Galileo în 1610. Fiecare inel este compus din miliarde de particule de gheaţă şi roci.

sursa realitatea.net

 

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)