Dec 062010
 

Volksbank nu a aplicat corect formula de calcul a anunităţilor precizată în contractele de credit, lucru ce a dus la păgubirea clienţilor la plata ratelor lunare.

Anuitatea reprezintă suma datorată lunar de împrumutat, a cărei valoare este constantă până la rambursarea intergrală a creditului şi este compusă din partea rambursată efectiv din suma principală şi dobânda curentă,potrivit Condiţiilor Generale ale Convenţiei de Credit. Acelaşi text ne spune că Volksbank ar fi trebuit să calculeze anuităţile după următoarea formulă:

Însă, dacă aplicăm această formulă la datele din contractul de credit vom obţine alte rezultate decât cele trecute de Volksbank în scadenţare.

Spre exemplu, la un credit de 30000 euro, contractat pe o perioada de 300 luni, la o rată de dobândă de 5,95% pe an, anuitatea trecută în contract este 194,03 euro, în timp ce prin aplicarea formulei de mai sus obţinem o anuitate de 192,37 euro.

Citește articolul integral pe Money.ro și vezi cum -a jucat Volksbank cu ratele de credit ale clienţilor

Cum s-a jucat Volksbank cu ratele de credit ale clienţilor
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.