May 152010
 

Facebook a lansat un instrument de avertizare în cazul în care un autor anonim încearcă să acceseze pagina ta personală.

Scopul este de a vă anunţa când un hacker, utilizator străin sau calculator a reuşit să acceseze contul de Facebook, astfel încât să puteţi reacţiona rapid prin schimbarea parolei (în cazul în care mai este posibil) sau pentru contactarea Facebook.

Odată ce aţi activat notificările, vi se va cere să specificaţi calculatoarele sau reţelele care prezintă siguranţă. Veţi putea avea un întreg istoric al adreselor de la care cineva s-a înregistrat pe contul vostru personal.

Iată un ghid rapid pentru a activa această funcţie:

Pasul 1: În meniul din dreapta sus selectaţi Account Settings, apoi în fila de setări(Settings) apăsaţi peAccount security. Acolo selctaţi Da la Would you like to receive notifications for logins from new devices?(“Doriţi să primiţi notificări pentru conectare la dispozitivele noi”)

Pasul 2: Deconectaţi-vă de la Facebook şi intraţi din nou în cont. Vă va apărea un mesaj care vă va întreba cum se numeşte calculatorul (sau reţeaua) la care v-aţi conectat. În cazul în care computerul este într-o reţea publică (de la o bibliotecă, şcoală sau de la birou), este indicat să nu bifaţi căsuţa de sub numele calculatorului, pentru a nu îl salva ca o sursă de încredere.

Pasul 3: Odată cu salvarea unui calculator în lista celor sigure, acesta va apărea în meniul de setări. De asemenea, veţi avea la dispoziţie întreaga listă de calculatoare de la care v-aţi înregistrat pe profilul personal.

În cazul în care cineva va accesa contul vostru de la un calculator ce nu a fost înregistrat, veţi primi automat un email de avertizare.

sursa:realitatea.net

Cum să afli dacă cineva încearcă să spargă pagina de Facebook
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.