Sep 062010
 

Un jurnalist de la cotidianul The Telegraph a făcut un drive test cu Dacia Duster, model care ar urma să fie lansat în Marea Britanie peste doi ani. Şi nu i-a plăcut deloc: o consideră plictisitoare, învechită, lipsită de ornamente şi incapabilă să producă vreo senzaţie şoferului.

Andrew English îşi începe articolul despre tura sa cu Dacia Duster comparând experienţa cu un test drive din 1986, tot pe o Dacia Duster – numele sub care se vindea maşina Aro în Marea Britanie. În 1986, Dusterul l-a lăsat în drum. Spre deosebire de testul de acum 24 de ani, Dacia Duster are cel puţin două atuuri: nu a capotat, iar sloturile pentru comenzile de bord nu au fost realizate batând cu ciocanul într-o şurubelniţă ca să treacă prin tabloul de bord.

„Aspectul exterior al Dusterului este fără îndoială old school, cu oglinzi retrovizoare minuscule şi o caroserie costelivă şi deloc artistică, împreună cu o mască frontală cu puternice influenţe americane”, scrie Andrew English. Mai mult, vopseaua maro “rahat de căţel” îi aminteşte jurnalistului de un Renault pe care l-a cumpărat socrul său în anii ’70.

„Înăuntru, impresia că e o maşină veche de 20 de ani persistă”, scrie English, criticând simplitatea bordului. “Poziţia de condus e foarte ciudată, cu picioarele întinse ca într-un şezlong, iar volanul ajustabil îţi dă impresia că te dai într-o maşinuţă de la bâlci. Părţile din plastic au un design necioplit, iar inserturile maro sunt spectaculos de banale”.

Scaunele sunt confortabile şi e destul spaţiu în habitaclu. Astea ar fi părţile pozitive. Îţi aminteşti însă imediat că Duster a fost fabricată să fie o maşină foarte ieftină de fiecare dată când încerci să reglezi ceva şi îţi prinzi degetele.

Totuşi, Dacia pare să fie bine făcută şi nu a scarţâit sau bocănit deloc în cele trei zile în care a forjat-o jurnalistul de la The Telegraph. Dacia Duster se conduce mult mai plăcut decât te-ai aştepta “judecând după originile ei umile”, scrie acesta. “Dusterul este o plăcută întoarcere în timp, dar ce rost are?”, continuă englezul, care recomandă că, la preţul la care se va vinde Duster în Marea Britanie – 10.800 de lire preţ de fabrică, cei din publicul ţintă şi-ar putea cumpăra o Skoda Yeti la mâna a doua care oricum ar “prăfui” Dusterul.

sursa realitatea.net

Dacia Duster, făcută praf în presa britanică: Demodată, plictisitoare, de origini umile
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.