Oct 242010
 

5.960 de miliarde de euro este suma salariilor, în acest an, plătite de angajatori, inclusiv guvernele, din Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, Danemarca se află pe primul loc, consumând cel mai mult pentru salarii, 57,1% din PIB. România cheltuie, în acest an, 42,8% din PIB pentru salariile angajaţilor.

Iată top 5 al ţărilor cu cele mai mari ponderi ale salariilor în PIB, potrivit prognozelor Eurostat, analizate demoney.ro.

1.  Danemarca. Mica ţară din nordul Europei consemnează, pentru acest an, cel mai mare procent al salariilor în PIB: 57,1%, adică 130,9 miliarde de euro. Anul trecut, salariile danezilor au însumat 131,3 miliarde, adică 58,8% din PIB.

2. Marea Britanie. Cu un procent de 53,8% din PIB, insularii ocupă locul doi al clasamentului. În sume absolute, angajatorii englezi plătesc salariaților lor aproape 911 miliarde de euro. Anul trecut, procentul era mai mare, de 55,4%, dar sumele mai mici: 865 de miliarde de euro

3. Suedia. Ţara scandinavă ocupă a treia poziţie a clasamentului, cu 53,3% din PIB (54,9% anul trecut). În sume absolute, procentul reprezintă 181 de miliarde de euro, cu 20 de miliarde mai mult decât anul trecut.

4.  Slovenia. Fosta republică iugoslavă ocupă locul patru al topului, cu un nivel al plăţilor către angajaţi echivalente cu 52,7% din PIB (53,1% anul trecut). Procentul înseamnă 52,7 miliarde de euro, faţă de 52 de miliarde anul trecut.

5.  Franţa. Una dintre cele mai mari economii ale zonei euro ocupă locul cinci al clasamentului nostru, cu o pondere a veniturilor care vor fi obţinute de angajaţi de 52,1% din PIB în acest an, adică 1.014 miliarde de euro. Anul trecut, raportul era de 52,7% din PIB, adică 1.005 miliarde de euro.

În acest an, pentru România se prognozează un nivel al plăţilor către salariaţi de 42,8% din PIB, mai mic cu 2,1 puncte procentuale faţă de nivelul din anul trecut, când ţara noastră s-a confruntat cu o recesiune severă. Raportat la ansamblul Uniunii, depăşim Polonia, Slovacia, Italia, Grecia şi Bulgaria.

În sume absolute, angajaţii români vor primi în acest an 52,7 miliarde de euro, anul trecut suma fiind de 52 de miliarde.

Danemarca cheltuie cel mai mult din Europa pentru salariile angajaţilor VEZI TOPUL
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.