Feb 132011
 

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că bugetul de salarizare în sistem permite plata salariilor din învăţământ până la sfârşitul anului calendaristic 2011.

Precizarea demnitarului a fost făcută în urma numeroaselor reproşuri la adresa guvernului, cu privire la bugetul alocal Educaţiei pentru 2011.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, declara de curând, într-un interviu acordat NewsIn, că nu este exclus ca salariaţilor din învăţământ să nu le poată fi plătite salariile până la sfârşitul lui 2011.

“Dacă analizăm Legea bugetului 2011, constatăm că Educaţia a primit aproximativ 3% din PIB, în condiţiile în care media procentului din PIB în ţările UE este de aprox. 5,2%. Investiţiile din educaţie începute în anii anteriori vor fi, în cele mai multe cazuri, conservate, în 2011, întrucât fondurile destinate acestora sunt insuficiente. Cheltuielile de personal au fost reduse cu 27% faţă de anul trecut, iar în aceste condiţii există riscul major ca în lunile noiembrie-decembrie angajaţii din sistem să nu îşi poată primi salariile”, a spus liderul FSLI.

sursa realitatea.net

Daniel Funeriu: Sunt bani pentru plata salariilor în învăţământ până la sfârşitul anului
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.