Jun 012010
 

Cu prilejul Săptămânii Mediului, care se va desfăşura în perioada 1 – 5 iunie, Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) va acorda o atenţie deosebită şi celor mai mici cetăţeni ai ţării, care îşi serbează ziua pe data de 1 iunie.

Astfel, în data de 1 iunie va avea loc la MMP Ziua Porţilor Deschise, când copii vor avea ocazia să se întâlnească şi să vorbească despre mediu cu ministrul László Borbély.

Cu această ocazie, vor fi premiaţi câştigătorii concursului “ECOlorează lumea!” organizat de MMP şi de Asociaţia “Şcoli pentru un Viitor Verde” şi care s-a desfăşurat în perioada 16-26 mai 2010. Copiii câştigători vor pleca într-o vacanţă în Delta Dunării.

Concursul “ECOlorează lumea!”, organizat de Ministerul Mediului şi Pădurilor în colaborare cu asociaţia “Şcoli pentru un Viitor Verde” s-a bucurat de un interes deosebit din partea copiilor din toată ţara, aceştia trimiţând pe adresa Ministerului peste 150 de desene.

De asemenea, pe parcursul întregii săptămânii, se vor organiza curse de biciclete şi concursuri de role, atât în capitală, cât şi în alte oraşe din ţară.

Manifestările se vor încheia pe 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului, cu o amplă acţiune de ecologizare pe Valea Arieşului, în judeţul Alba, la care va participa şi ministrul László Borbély.

Totodată, în Bucureşti, sub patronajul MMP, cu sprijinul Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă şi al companiei “Passe Partout” va fi pusă în scenă piesa “Gunoiul şi ghiocelul”, spectacol care îl are ca protagonist pe actorul Dan Puric.

sursa realitatea.net

De Ziua Copilului, cei mici au ocazia să vorbească cu Ministrul Mediului despre ecologie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.