Dec 042010
 

Bacteriile care se formează din arsenic şi trăiesc tot în arsenic, dovada că viaţa extraterestră există anunţată cu surle şi trâmbiţe de NASA, au un corespondent mai vechi, român. Şi nu este singurul.

Specialiştilor români descoperirea NASA nu le pare una revoluţionară, scriegandul.info. Şi în România s-au descoperit mai demult forme de viaţă care trăiesc în medii toxice pentru om, bacteriile sulfo-reducătoare ce trăiesc pe fundul Mării Negre, unde există cantităţi foarte mari de hidrogen sulfurat , a declarat cercetătorul Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare Grigore Antipa.

Hidrogenul sulfurat aflat sub stratul de apă sărată al Mării Negre este otrăvitor vieţii, fiind un gaz solubil în apă care se aprinde în contact cu oxigenul atmosferic. În cazul unui cutremur catastrofal, de pildă, miliarde de metri cubi de hidrogen sulfurat pot ieşi la suprafaţă, aprinzându-se instantaneu. O astfel de explozie a fost asemănată cu cea a unei bombe atomice. Cercetătorii au avertizat că în 30 de ani viaţa subacvatică din Marea Neagră riscă să dispară dacă rezervorul de hidrogen sulfurat nu este scos.

Însă şi în peştera Movilă din Dobrogea s-au descoperit mai demult forme de viaţă care trăiasc în absenţa fotosintezei, însă descoperirea nu s-a popularizat prea mult fiindcă cercetarea din România este puţin dezvoltată, au explicat pentru gandul.infospecialiştii de la Observatorul Astronomic din Bucureşti. Ba chiar condiţiile de viaţă din peşteră au fost studiate de NASA, ajungându-se la concluzia că sunt similare celor de pe Marte. Aici s-au găsit zeci de specii noi, pseudoscorpioni, miriapozi, o specie nouă de lipitoare, de păienjen şi de scorpion, care trăiau într-un mediu otrăvitor pentru om, cu hidrogen sulfurat şi dioxid de carbon, cantitatea de oxigen fiind mică. Ecosistemul e independent de suprafaţă, scrie gandul.info.

Descoperirea NASA, bacteriile ce trăiesc în arsenic, nu e chiar o noutate
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)