Jun 102010
 

Bucureştenii care vor merge la concertul lui Eric Clapton, de vineri, 11 iunie, ora 20.30 pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balaş Soter, vor avea posibilitatea să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje.

Spectacolul lui Eric Clapton din România face parte din turneul european pe care artistul îl susţine alături de Steve Winwood, fostul său partener din trupa Blind Faith.

Turneul a debutat pe 18 mai la Birmingham în Marea Britanie şi se va încheia pe 13 iunie la Istanbul. Poreclit „Slowhand”, Eric Clapton este unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, un artist complet şi un muzician de excepţie, fiind celebrat de trei ori în “Rock and Roll Hall of Fame”.

Spectatorii vor putea colecta selectiv deşeurile de ambalaje la intrările în zona de concert, precum şi in interiorul Stadionului Tineretului – Iolanda Balaş Soter, datorită parteneriatului încheiat între organizatorul concertului, D&D East Entertainment, Eco-Rom Ambalaje, lider în domeniul colectării selective a deşeurilor de ambalaje, şi operatorul de salubritate Romprest Service SA.

Vor fi amplasate 24 de containere de colectare selectivă puse la dispoziţia celor aproximativ 15.000 de spectatori aşteptaţi de către organizatori în ziua concertului. Zece voluntari recrutaţi de ONG-ul MaiMultVerde vor stimula participanţii să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje, îi vor îndruma spre containerele special amenajate si îi vor recompensa cu premii pe cei care dovedesc că le pasă de mediul în care trăiesc.

„Eco-Rom Ambalaje şi-a ţinut promisiunea şi continuă acţiunile de colectare selectiva la cât mai multe evenimente desfăşurate în aer liber la care participă un număr mare de oameni. Credem că astfel, suntem mai aproape de cei cu care vrem sa comunicăm. Rezultatele obţinute în urma acţiunii de colectare selectivă la concertul AC/DC de la Bucureşti ne demonstrează ca oamenii sunt din ce în ce mai responsabili. Cu ajutorul lor, au fost colectate selectiv 3 tone şi jumătate de deşeuri de ambalaje care au fost trimise ulterior firmelor de reciclare”, a declaratLorita Constantinescu, Director Relaţii Publice şi Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Colectarea selectivă este primul pas în circuitul reciclării şi presupune depozitarea separată a deşeurilor de ambalaje în funcţie de tipul de material: plastic, metal, sticlă şi hârtie/carton, în containerele de diferite culori – galben, verde, albastru – special amenajate.

Până în prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispoziţia populaţiei, cu sprijinul partenerilor săi, peste 6.000 de containere de colectare selectivă, de care beneficiază 3 milioane de români, în 78 de localităţi din ţară.

sursa realitatea.net

Deşeurile vor fi colectate selectiv la concertul lui Eric Clapton din 11 iunie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.