Oct 102010
 

Dezastrul ecologic din Ungaria, produs in urma unui accident chimic, a condus la evacuarea unei alte localitati. Decizia a fost luata azi-noapte, dupa ce specialistii au constatat ca peretele rezervorului este slabit si ar putea provoca noi deversari din substanta toxica care pune in alerta si Romania. Alte trei sate vor fi stramutate.

Autoritatile din Ungaria au decis aseara sa evacuze locuitorii localitatii Kolontar, iar masura a fost pusa in aplicare azi-noapte. Zona este amenintata de noi scurgeri cu subtanta toxica din rezervorul uzinei de alumina din Ajka, anunta Agerpres.

Uzina, situata la 160 de kilometri distanta de Budapesta, capitala Ungariei, a cauzat un “dezastru ecologic fara precedent”, dupa cum a declarat premierul Ungariei. Incidentul s-a produs luni, in vestul Ungariei, cand din rezervorul uzinei a avut loc o deversare accidentala de substanta toxica. Despre pericolul unui astfel de dezastru ecologic se stia inca din 2006.

Pana in acest moment, bilantul indica sapte persoane decedate si 120 ranite. Alte cateva mii de persoane au fost evacuate.

Locuitorii a trei sate din Ungaria aflate in apropierea uzinei care este responsabila de acest dezastru ecologic nu se vor mai intoarce la casele lor, intrucat zona este complet acoperita de substanta toxica. Premierul Ungariei a vizitat regiunea si a precizat ca ar fi imposibil ca localitatile sa mai poata fi locuite, dupa deversarea substantei toxice. El a mai precizat ca cele aproximativ 7.000 de persoane care locuiau pana luni in cele trei sate vor fi stramutate.

sursa   stiri.kappa.ro

DEZASTRUL ECOLOGIC DIN UNGARIA: O ALTA LOCALITATE A FOST EVACUATA
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.