Jul 192010
 

Datele institutului german ZEW mai arată că starea actuală a economiei româneşti este percepută drept cea mai slabă din regiune, mult peste Ungaria, aflată pe locul doi la această categorie.

Recesiunea se va adânci în România în următoarele şase luni, reiese din ultimul raport publicat de Institutul german de cercetare ZEW, citate demoney.ro.

O treime dintre analişti estimează o înrăutăţire a indicatorilor macroeconomici în următoarele luni, în timp ce doar un sfert dintre analiştii chestionaţi de ZEW sunt mai optimişti. În privinţa leului, 40% dintre analiştii chestionaţi mizează pe o apreciere în următoarele şase luni.

Recent, aproape jumătate dintre analiştii chestionaţi de institutul ZEW mizau pe o revenire economică în România în următoarele luni. Acum, percepţia s-a înăsprit drastic, doar 27 la sută mai cred acest lucru, în timp ce 34% dintre ei spun că recesiunea se va adânci. În aceste condiţii, indicele ZEW pentru România care măsoară aşteptările analiştilor este negativ pentru prima oară în ultimele 12 luni.

sursa realitatea.net

Diagnostic german pentru România: Recesiunea se adânceşte, leul se apreciază
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.