Apr 252010
 

O nouă teorie susţine că dinozaurii au murit din cauza scăderii temperaturii şi nu aşa cum s-a spus până acum, din cauza unei comete care ar fi lovit Pământul în urmă cu 65 de milioane de ani.

O echipă de cercetători britanici au spus că dinozaurii au dispărut din cauza unei serii de schimbări ale mediului, începând cu scăderea temperaturii apei mării acum 137 milioane de ani. În urma acestei schimbări, temperatura apei a ajuns la doar 9 grade Celsius. Se pare că acesta a fost primul pas spre extincţia dinozaurilor, potrivit deccanchronicle.com.

Cercetătorii britanici au studiat fosile şi minerale din Svalbard, teritoriu insular norvegian din oceanul Arctic şi au ajuns la concluzia că schimbarea bruscă de temperatură a determinat o scădere a numărului dinozaurilor.

Gregory Price, de la Universitatea din Plymouth, a arătat că scăderea de temperatură a fost atât de severă, încât multe dintre speciile de dinozauri care locuiau pe uscat sau în mlaştinile din apropierea mărilor calde au dispărut brusc. “Credem că dinozaurii au fost creaturi cu sângele rece şi ar fi avut nevoie de căldură pentru a rămâne în viaţă”, spune Price.

sursa:realitatea.net

Dinozaurii au dispărut din cauza scăderii bruşte a temperaturii
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.